Altijd als ik het met mensen over sport heb, dan valt het me op hoe onbelangrijk mensen het vinden dat sport ook goed voor je geest is. Sport gaat altijd over het lichaam en dat terwijl je lichaam juist ontzetten uit balans kan raken wanneer de geest niet goed is, hier kan sport je juist bij helpen, en train je dus niet om lichamelijk fitter te worden, maar juist om geestelijk fitter te worden. Natuurlijk train je ook je lichaam als je sport, maar wat ik wil zeggen is dat er genoeg mensen en redenen zijn die aangeven dat je zou moeten sporten voor een betere balans tussen geest en lichaam.

Lichaam en geest

Vooral mensen met psychische klachten hebben hier baat bij, deze klachten komen vaak voort uit stress en spanningen en die langdurig aanhouden of traumatische ervaringen die diep weggestopt zitten. Lichaam en geest raken uit balans en krijg je vaker lichamelijke klachten maar ook geestelijk zit het niet lekker, een sportschool abonnement is in dat geval een goede oplossing.

Voeding

Wanneer je sport om een van deze redenen of omdat je sporten gewoon lekker vind en het wel alleen voor het lichamelijke deel doet. Dan is er opeens een andere factor waar je rekening mee moet houden, je voeding. Zodra je wat actiever gaat sporten gaat je lichaam om meer voedingstoffen vragen, helemaal wanneer je erg zwaar en op professioneel niveau traint. Maar ook wanneer je sport omdat je wat gewicht wilt verliezen is het al belangrijk om goed met je voeding bezig te zijn.

Sterker nog, je voeding zou de basis moeten zijn voor je slankere leven plan, wanneer je dit op orde hebt in combinatie met voldoende beweging dan ben je pas echt goed op weg. Nu is het voor de meeste mensen makkelijk om de weg naar een sportschool te vinden en zich daar in te schrijven, wat er vaak bij komt kijken is dat je iets van een plan en wat instructie nodig hebt, dit is in een sportschool vaak geen probleem, er loopt altijd wel een sport of fitnesscoach rond die jou wat aanwijzingen en tips wilt geven, wanneer het op je voeding aankomt, en die minstens net zo belangrijk is, weten veel mensen niet waar ze moeten zoeken.

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen, zoals een voedingsdeskundige, of een gewichtsconsulente die je met je voeding kan helpen, echter past deze oplossing niet zo goed in ons dagelijkse leven, waarin werk en gezin vaak op de eerste plaats staan, omdat we allemaal zo digitaal bezig zijn met onze telefoons, tablets enz, zijn er ook oplossingen die beter bij ons dagelijks leven passen.

Weightwatchers.

Je hebt er vast weleens van gehoord, het dieet programma op basis van punten telling, dat was jaren geleden, inmiddels is Weightwatchers veel meer dan dat, het is een compleet online coachingsprogramma waarbij gezond eten, bewegen en leven het hoofddoel is.

Je kan er zowel losse dieet producten vinden, als een compleet programma volgen om een gezond leven te gaan leiden, afhankelijk van je situatie en doel om gezonder te gaan leven, kun je er alle nodige tools vinden die je kunnen helpen hierbij, zo kun je ook persoonlijke begeleiding krijgen en is alles eenvoudig via je online account te volgen en te doen.

Vitadis Slanker Leven Plan

Ook Vitadis is een soortgelijke organisatie die zich bezog houdt met producten voor een slanker en gezonder leven, net als Weightwatchers hebben ze verschillende programma’s, kun je gebruik maken van een online coach of gewoon losse dieet producten en afslank producten kopen.
Welke van deze twee het beste is, dat is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, het zijn allebei vooraanstaande organisaties die al heel lang op dit gebied bezig zijn en al miljoenen mensen wereldwijd aan een gezonder leven hebben geholpen. Kijk hier om meer te weten te komen over hoe het Vitadis slanker leven plan werkt.

We beseffen het lang nog niet allemaal, maar gezond leven is de sleutel naar succes en geluk. het leven kan soms erg moeilijk zijn en maken we allemaal dingen mee waardoor we vroeg of laat een keer met onze gezondheid geconfronteerd worden. Het doel om altijd de balans tussen je geest en lichaam in stand te houden is daarom van essentieel belang. Daarom zullen wij regelmatig artikelen plaatsen zoals deze om je tips en adviezen te geven over alles wat hiermee te maken heeft.