Gastro-enteritis betekent letterlijk een ontsteking van het maag-darmkanaal. Virale gastro-enteritis wordt ook wel buikgriep genoemd. Het is een veel voorkomende aandoening, vooral bij kinderen, en is zeer besmettelijk. Bacteriële gastro-enteritis is ook bekend als voedselvergiftiging en wordt meestal veroorzaakt door besmet voedsel.

Oorzaken van Gastro-enteritis

Virussen zoals het norovirus (voorheen bekend als Norwalk virus) veroorzaken gastro-enteritis. Naast het norovirus, zijn drie andere virussen ook een van de veel voorkomende oorzaken van gastro-enteritis in Nederland: het rotavirus, de astrovirus, en het adenovirus, die de neiging hebben om ziekte te veroorzaken bij zuigelingen en jonge kinderen. De virussen worden verspreid via besmette ontlasting. Uit de ontlasting kunnen virussen hun weg vinden naar voedsel of water of op insecten of mensen die later het voedsel besmetten. Helaas zijn deze virussen sterk genoeg om de moderne sanitaire praktijken te verslaan.

Norovirus veroorzaakt de typische vorm van gastro-enteritis bij volwassenen en oudere kinderen. Het kan op elk moment van het jaar toeslaan. Dit virus wordt verspreid door de fecaal – orale route, en kan worden overgedragen van persoon tot persoon.

Rotavirus treft vooral kinderen van 3 a 15 maanden oud. De meeste besmettingen met Rotavirus doen zich tussen november en maart voor.

Adenovirus is de tweede meest voorkomende oorzaak van gastro-enteritis bij kinderen jonger dan 2 jaar. Het komt op elk moment van het jaar voor.

Net als het adenovirus, kan astrovirus mensen van alle leeftijden treffen, maar komt het meest voor bij zuigelingen en jonge kinderen. Het komt het meest voor in de winter , maar het kan op elk moment van het jaar toeslaan.

Bij zuigelingen zijn luiers een belangrijke bron van infectie. Kiemen van de ontlasting kunnen zowel op de baby’s als de handen van de ouders terecht komen.

Virussen veroorzaken de ziekte door infectie of irritatie cellen aan de wand van de dunne darm. Dit veroorzaakt dat vocht, mineralen en zouten in de darmen spoelen, waardoor diarree ontstaat.

Voedselvergiftiging ontstaat wanneer een persoon voedsel eet dat is besmet met bacteriën die buikgriep kunnen veroorzaken. De symptomen van voedselvergiftiging worden veroorzaakt hetzij door de bacteriën zelf of door bijproducten (toxinen) die ze produceren. Symptomen van voedselvergiftiging kunnen binnen enkele uren of enkele dagen na het eten van besmet voedsel beginnen.

Symptomen en complicaties van Gastro-enteritis

De meeste mensen die besmet raken met deze virussen zullen geen symptomen ontwikkelen, omdat bijna de helft van deze mensen immuun voor zijn. De werkelijke omvang van de besmetting met deze virussen is veel hoger dan het percentage van gastro-enteritis. Eens in de zoveel tijd, zal een volwassene een infectie ontwikkelen die ernstig genoeg is om merkbaar te zijn. Jonge kinderen hebben veel meer kans om de symptomen te ontwikkelen omdat hun immuunsysteem nog niet ontwikkeld is.

Norovirus zorgt ervoor dat de klassieke “24 -uurs” buikgriep bij de volwassenen. De symptomen zijn braken en diarree. Stoelgang is meestal los en waterig, maar er bevind zich meestal geen slijm of bloed in de ontlasting. Lage koorts, buikkrampen, spierpijn en hoofdpijn komen ook voor . Zowel rotavirus als norovirus hebben de neiging om de eerste symptomen binnen 1 a 3 dagen na infectie te veroorzaken. De meeste mensen herstellen binnen 2 of 3 dagen zonder ernstige of langdurige gevolgen voor de gezondheid.

Jonge kinderen met rotavirus kunnen ernstige diarree gedurende ongeveer een week hebben, wat kan leiden tot uitdroging. Rotavirus veroorzaakt ook een aanzienlijke temperatuur en braken.

Adenovirus kan tot 2 weken van diarree aanhouden bij jonge kinderen, met af en toe lichte braken en soms een lage koorts. Het kan meer dan een week duren voordat de symptomen voor het eerst verschijnen.

Astrovirus creëert symptomen vergelijkbaar met een milde rotavirus -infectie.

De symptomen van voedselvergiftiging omvatten vaak misselijkheid, algemene zwakte of uitputting, dolor de cabeza, buikpijn en krampen met een abrupte braken en diarree. Als de symptomen langer dan 48 uur aanhouden, kan uw arts het bloed en ontlasting onderzoeken alsook de voedsel in kwestie.

Een jong kind met koorts en diarree of braken moet altijd worden gezien door een arts. Het is niet noodzakelijk voor volwassenen om medisch advies te vragen, tenzij braken en diarree ernstig zijn of medische aandoeningen naast elkaar bestaan​​, de symptomen zullen meestal van zelf verdwijnen. Wanneer overgeven of ernstige diarree gedurende meer dan 2 dagen aanhouden, neem dan contact op met je arts.

U dient ook contact op te nemen met je arts wanneer de volgende symptomen aanwezig zijn:

  • bloed in braaksel of ontlasting
  • een harde, gezwollen, pijnlijke buik
  • hoge koorts
  • rillingen
  • overmatige dorst, droge mond
  • overmatige lethargie
  • duizeligheid of licht in het hoofd bij het wisselen van positie
 

Het was de Griekse geneesheer Hippocrates die al begreep dat gezondheid en lichamelijke weerstand in de buik begon. Veel onderzoeken wijzen op een toename van problemen in de darmen. Veel mensen kampen met darmstoornissen of een verstoorde darmflora. Onze voeding is ook de afgelopen decennia veranderd, zodat ons eten meer suikers en additieven bevat. In onze buik dragen we zo’n honderd-biljoen micro-organismen mee. Het zijn zeer uiteenlopende typen die ervoor zorgen dat alles in balans wordt gehouden; van de vertering tot de stofwisseling. Wanneer er een disbalans ontstaat, komen er klachten en ziekten.

Kleine organismen
Een manier om deze disbalans natuurlijk te herstellen is het nemen van probiotica. Probiotica heeft een positief effect op de gezondheid, doordat het levende organismen bevat die het evenwicht van de darmflora herstellen. Zo zijn de darmen beschermd tegen virussen, infecties, toxines en bacteriën. Zodoende herstelt het de weerstand.

Levende voedingsmiddelen
Probiotica bevat micro-organismen als melkzuurbacteriën en bifido-bacteriën. Het zijn levende gisten en bacteriën. Dat ze levend zijn is wellicht een vreemd idee, maar de bacteriën in onze buik zijn ook levend. Ons hele lichaam is opgebouwd uit levende cellen. De nuttige probiotica-bacteriën ondersteunen een gezonde darmvoering en helpen bij de afbraak van toxines. Het helpt dus in het opbouwen van een gezond immuunsysteem.

Vage klachten
Een meerderheid van de bevolking loopt rond met vage klachten. Vermoeidheid, diarree, rommelige darmen, misselijkheid; vaak ligt de basis van deze klachten in de buik. Door een disbalans kunnen er allerlei symptomen ontstaan die je belemmeren in het dagelijks leven. Een stoornis in het spijsverkeringskanaal, emotionele stress, slaapgebrek, gebruik van antibiotica, slechte voeding, omgevingsfactoren; er zijn veel redenen waarom je darmen in disbalans kunnen raken.

Probiotica is niets nieuws
Bij de geboorte neemt ieder mens via het geboortekanaal bacteriën mee van de ouders. Dit zijn slechte en goede bacteriën, die de darmflora perfect in balans houden. Probiotica levert de ondersteuning wanneer die balans is verschoven. Tegenwoordig is het supplement probiotica te verkrijgen in poedervorm, of als capsule. Gespecialiseerde merken als Orthiflor hebben jarenlange ervaring en kennis rondom micro-organismen. Zodoende hebben zij een zeer breed aanbod dat specifiek de darmflora kan ondersteunen. Yolac is een merk dat probiotica-poeder aanbiedt voor een herstel van gezondheid. Ook Ortholon en Orthomed behoren zijn betrouwbare merken waarmee de darmflora in evenwicht gebracht kan worden. Het gebruik van het probiotica-supplement:

– verbetert de gezondheid op effectieve wijze
– herstelt de darmflora
– versterkt het immuunsysteem, waardoor virussen en ziekteverwekkers worden tegengegaan
– ondersteunt het lichaam in het afvoeren van toxines
– bevordert de vitaliteit

 

Cuando en nuestros anticuerpos son producidos cuerpo que aceleran la acción de la glándula tiroides, se denomina enfermedad de Graves. La glándula tiroides está situada en la parte delantera del cuello. Esto hace que las hormonas tales como T3 y T4. Estas hormonas se hacen reaccionar con la sangre a los tejidos. por supuesto, la cantidad de producción de la hormona tiroidea dependerá de la glándula tiroides y la hipófisis. Este último regula a lo largo de la producción de las hormonas. La glándula pituitaria es un órgano en nuestro cerebro. El tiroides tiene una gran influencia en la tasa de metabolismo y corazón en el cuerpo.

Los síntomas de la enfermedad de Graves

Hay muchos síntomas comunes de la enfermedad de Graves. El paciente recibirá palpitaciones rápidas. Es posible que pierda algo de peso durante este periodo. Con el tiempo, puede llegar a estar muy cansado. Su cuerpo va a sudar más de lo habitual. También sufre de diarrea. Otros síntomas pueden surgir como dolor ocular. puede convertirse en los ojos inflamados. Serán de color rojo. También puede obtener las lágrimas. incluso los ojos pueden abultarse. Sobre la base de estas quejas, vamos a establecer un diagnóstico. Si es necesario, también harán un análisis de sangre.

enfermedades y el embarazo de Graves

enfermedad de Graves también juega un papel importante durante el embarazo. Esta es, de hecho, responsable del desarrollo apropiado del cerebro de un recién nacido. La enfermedad afecta a muchas personas, especialmente las mujeres de mediana edad. ¿Usted sufre de la enfermedad de Graves (u otros problemas de tiroides) y desea quedar embarazada? Consulte este tema con su médico antes de tiempo. Ellos pueden dar consejos y le dirá más sobre esto. Puesto que la enfermedad de Graves también puede volver a ocurrir inmediatamente después o durante el embarazo es aconsejable pensar arreglos para el cuidado de maternidad. De esta manera, no son lo mismo todas las responsabilidades en su primera semana, ya que realmente sufre de Graves.

El tratamiento de la enfermedad de Graves

Hoy en día existen medicamentos que se recetan como tratamiento para la enfermedad de Graves. Con ello se garantiza que la producción de la hormona tiroidea se mantiene bajo control. A veces, estos medicamentos pueden proporcionar algunos efectos secundarios tales como erupciones. El tratamiento va a tomar algún tiempo. Después del tratamiento, volverá a tener que llevar a cabo un estudio con el fin de ver el efecto del tratamiento. Los medicamentos generalmente tienen un buen impacto en la enfermedad de Graves. La mitad de los pacientes se pueden curar después de la ingestión de medicamentos. Es muy importante seguir el consejo de su médico.

 

Vormen van Macula Degeneratie
Macula degeneratie wordt gediagnosticeerd als droog (niet-neovasculaire) of als natte (neovasculaire) ziekte. Neovasculair verwijst naar de groei van nieuwe bloedvaten in een gebied rond de macula waar ze niet horen te zitten. Macula degeneratie kan ook een gevoel van branderige ogen geven.

De droge vorm komt vaker voor dan de natte vorm, bij ongeveer 85 a 90 procent van de MD-patiënten wordt droge MD gediagnosticeerd. De natte vorm van de ziekte leidt meestal tot ernstig gezichtsverlies. Droge Macula Degeneratie (niet-neovasculaire) kan in een vroeg stadium resulteren in versnelling van het verouderingsproces en verdunning van de macula weefsels. Deze zetten pigment af in de macula of een combinatie van beide processen.
De centrale visie wordt het meest beïnvloed door maculaire degeneratie.
Macula degeneratie treft vooral het centrale zicht stelsel waardoor er “blinde vlekken” ontstaan als een persoon rechtdoor kijkt.
Droge maculadegeneratie is gediagnosticeerd als er geelachtige vlekken zich beginnen te verzamelen in en rond de macula. Men gaat ervan uit dat deze plekken zijn waar vuil uit verslechterende weefsel zich ophoopt.

Geleidelijk verlies van het centrale zicht stelsel kan optreden bij droge macula degeneratie, maar is meestal lang niet zo ernstig als natte MD symptomen. Echter, droge MD ontstaat door middel van een periode van jaren en kan zich langzaam ontwikkelen tot geografische atrofie (GA). GA is een geleidelijke afbraak van retinale cellen die ook ernstig gezichtsverlies veroorzaken. Oogartsen raden ook aan dat droge MD-patiënten een zonnebril dragen met UV-bescherming tegen potentieel schadelijke effecten van de zon. Een zonnebril kan de klachten in sommige gevallen ook verlichten.

 

El hielo seco. En el mundo de la medicina hay mucho uso de ella, Por ejemplo, durante el transporte de órganos. pero ¿por qué? Lo que hace que el hielo seco tan útil en la industria médica y farmacéutica?

El hielo seco: las propiedades

Si estás allí por la primera parte de lo que parece poco probable: hielo seco. Sin embargo, es muy seco de hielo como su nombre indica. El helado de hecho se hace de dióxido de carbono, en lugar de agua ... El dióxido de carbono se comprime a alta presión después de la expansión. Hablamos de hielo seco debido a que el dióxido de carbono de la fase sólida pasa directamente a la fase gaseosa. El gas que se forma entonces, es el mismo gas que el pinchazo / burbujas en los refrescos.

Droogijs es gifvrij, inerte, onontbrandbaar, incoloro, insípido, inodoro, bacteriostatisch, fungicida y libre de residuos. Por lo tanto, se puede utilizar fácilmente perfecto para, entre otras cosas, la refrigeración y congelación. El hielo seco tiene una temperatura de media -79 y derretir (nouja, en términos de hielo seco se llame «sublimación») despacio. Aprender sobre hielo seco.

El hielo seco en el transporte de órganos

En el mundo de la medicina (hospitales, clínicas, etcétera) y es ampliamente utilizado y agradecimiento en la biología de hielo seco como refrigerante. Así, entre otras plasma, Huesos humanos y órganos (disponible para el trasplante o de investigación) y transportado secciones microscópicas y transportados bajo refrigeración con hielo seco. Lo mismo es cierto en la industria farmacéutica para el transporte de fármacos sensibles a la temperatura, preparaciones de examen y los líquidos.

en breve: además de los alimentos y bebidas también permitir que los productos médicos y farmacéuticos fácilmente, seguro y bueno para la refrigeración con hielo seco.

 

Todos tenemos una historia de, problemas intestinales. Hemos comido algo mal o tiene gripe y sufrir de diarrea. También ocurre que el acuerdo se bloquea y luego se habla de estreñimiento. Hay un sinnúmero de recursos y las bebidas en el mercado que pretendían que son excelentes para nuestro movimiento intestinal, y nuestros flora intestinal, pero en el primer ejemplo, una dieta saludable asegura que la posibilidad de problemas intestinales es tan pequeño como sea posible,.

llevar a la Investigación intestinal

Si persisten los síntomas intestinales períodos más largos se recomienda para determinar la causa de los síntomas intestinales. Siguiendo el consejo de su médico o especialista puede realizar una colonoscopia (colonoscopia). El médico de cabecera en ese caso las referencias a un especialista que puede entonces realizar una colonoscopia completa para determinar la causa de dolencias intestinales y determinar si existe una enfermedad intestinal crónica. Con la ayuda de una manguera flexible, el colonoscopio puede, por ejemplo, el interior del intestino grueso puede ver y examinó.

Procedimientos de investigación de los intestinos

El especialista que va a realizar la colonoscopia se le informará ampliamente por adelantado sobre el curso de la investigación para saber exactamente dónde se encuentra y qué pasará. Dicha reunión preparatoria por lo general dura entre quince y treinta minutos. Mientras que la colonoscopia es un colonoscopio a través de las artes (manguera flexible) introducido en el ano, que es entonces ampliamente investigado la pared intestinal. Si el especialista encuentra pólipos en el intestino, entonces es posible eliminarlo durante la inspección. Con el fin de hacer más visible el interior del intestino y la pared intestinal es allí, se sopla aire en los intestinos, que no es doloroso, pero puede dar una sensación desagradable. Si la investigación está detrás, usted tendrá la oportunidad de dormir aquí o relajarse,nl.