Gastro-enteritis betekent letterlijk een ontsteking van het maag-darmkanaal. Virale gastro-enteritis wordt ook wel buikgriep genoemd. Het is een veel voorkomende aandoening, vooral bij kinderen, en is zeer besmettelijk. Bacteriële gastro-enteritis is ook bekend als voedselvergiftiging en wordt meestal veroorzaakt door besmet voedsel.

Oorzaken van Gastro-enteritis

Virussen zoals het norovirus (voorheen bekend als Norwalk virus) veroorzaken gastro-enteritis. Naast het norovirus, zijn drie andere virussen ook een van de veel voorkomende oorzaken van gastro-enteritis in Nederland: het rotavirus, de astrovirus, en het adenovirus, die de neiging hebben om ziekte te veroorzaken bij zuigelingen en jonge kinderen. De virussen worden verspreid via besmette ontlasting. Uit de ontlasting kunnen virussen hun weg vinden naar voedsel of water of op insecten of mensen die later het voedsel besmetten. Helaas zijn deze virussen sterk genoeg om de moderne sanitaire praktijken te verslaan.

Norovirus veroorzaakt de typische vorm van gastro-enteritis bij volwassenen en oudere kinderen. Het kan op elk moment van het jaar toeslaan. Dit virus wordt verspreid door de fecaal – orale route, en kan worden overgedragen van persoon tot persoon.

Rotavirus treft vooral kinderen van 3 zu 15 maanden oud. De meeste besmettingen met Rotavirus doen zich tussen november en maart voor.

Adenovirus is de tweede meest voorkomende oorzaak van gastro-enteritis bij kinderen jonger dan 2 jaar. Het komt op elk moment van het jaar voor.

Net als het adenovirus, kan astrovirus mensen van alle leeftijden treffen, maar komt het meest voor bij zuigelingen en jonge kinderen. Het komt het meest voor in de winter , maar het kan op elk moment van het jaar toeslaan.

Bij zuigelingen zijn luiers een belangrijke bron van infectie. Kiemen van de ontlasting kunnen zowel op de baby’s als de handen van de ouders terecht komen.

Virussen veroorzaken de ziekte door infectie of irritatie cellen aan de wand van de dunne darm. Dit veroorzaakt dat vocht, mineralen en zouten in de darmen spoelen, waardoor diarree ontstaat.

Voedselvergiftiging ontstaat wanneer een persoon voedsel eet dat is besmet met bacteriën die buikgriep kunnen veroorzaken. De symptomen van voedselvergiftiging worden veroorzaakt hetzij door de bacteriën zelf of door bijproducten (toxinen) die ze produceren. Symptomen van voedselvergiftiging kunnen binnen enkele uren of enkele dagen na het eten van besmet voedsel beginnen.

Symptomen en complicaties van Gastro-enteritis

De meeste mensen die besmet raken met deze virussen zullen geen symptomen ontwikkelen, omdat bijna de helft van deze mensen immuun voor zijn. De werkelijke omvang van de besmetting met deze virussen is veel hoger dan het percentage van gastro-enteritis. Eens in de zoveel tijd, zal een volwassene een infectie ontwikkelen die ernstig genoeg is om merkbaar te zijn. Jonge kinderen hebben veel meer kans om de symptomen te ontwikkelen omdat hun immuunsysteem nog niet ontwikkeld is.

Norovirus zorgt ervoor dat de klassieke “24 -uurs” buikgriep bij de volwassenen. De symptomen zijn braken en diarree. Stoelgang is meestal los en waterig, maar er bevind zich meestal geen slijm of bloed in de ontlasting. Lage koorts, buikkrampen, spierpijn en hoofdpijn komen ook voor . Zowel rotavirus als norovirus hebben de neiging om de eerste symptomen binnen 1 zu 3 dagen na infectie te veroorzaken. De meeste mensen herstellen binnen 2 of 3 dagen zonder ernstige of langdurige gevolgen voor de gezondheid.

Jonge kinderen met rotavirus kunnen ernstige diarree gedurende ongeveer een week hebben, wat kan leiden tot uitdroging. Rotavirus veroorzaakt ook een aanzienlijke temperatuur en braken.

Adenovirus kan tot 2 weken van diarree aanhouden bij jonge kinderen, met af en toe lichte braken en soms een lage koorts. Het kan meer dan een week duren voordat de symptomen voor het eerst verschijnen.

Astrovirus creëert symptomen vergelijkbaar met een milde rotavirus -infectie.

De symptomen van voedselvergiftiging omvatten vaak misselijkheid, algemene zwakte of uitputting, Kopfschmerzen, buikpijn en krampen met een abrupte braken en diarree. Als de symptomen langer dan 48 uur aanhouden, kan uw arts het bloed en ontlasting onderzoeken alsook de voedsel in kwestie.

Een jong kind met koorts en diarree of braken moet altijd worden gezien door een arts. Het is niet noodzakelijk voor volwassenen om medisch advies te vragen, tenzij braken en diarree ernstig zijn of medische aandoeningen naast elkaar bestaan​​, de symptomen zullen meestal van zelf verdwijnen. Wanneer overgeven of ernstige diarree gedurende meer dan 2 dagen aanhouden, neem dan contact op met je arts.

U dient ook contact op te nemen met je arts wanneer de volgende symptomen aanwezig zijn:

  • bloed in braaksel of ontlasting
  • een harde, gezwollen, pijnlijke buik
  • hoge koorts
  • rillingen
  • overmatige dorst, droge mond
  • overmatige lethargie
  • duizeligheid of licht in het hoofd bij het wisselen van positie
 

Het was de Griekse geneesheer Hippocrates die al begreep dat gezondheid en lichamelijke weerstand in de buik begon. Veel onderzoeken wijzen op een toename van problemen in de darmen. Veel mensen kampen met darmstoornissen of een verstoorde darmflora. Onze voeding is ook de afgelopen decennia veranderd, zodat ons eten meer suikers en additieven bevat. In onze buik dragen we zo’n honderd-biljoen micro-organismen mee. Het zijn zeer uiteenlopende typen die ervoor zorgen dat alles in balans wordt gehouden; van de vertering tot de stofwisseling. Wanneer er een disbalans ontstaat, komen er klachten en ziekten.

Kleine organismen
Een manier om deze disbalans natuurlijk te herstellen is het nemen van probiotica. Probiotica heeft een positief effect op de gezondheid, doordat het levende organismen bevat die het evenwicht van de darmflora herstellen. Zo zijn de darmen beschermd tegen virussen, infecties, toxines en bacteriën. Zodoende herstelt het de weerstand.

Levende voedingsmiddelen
Probiotica bevat micro-organismen als melkzuurbacteriën en bifido-bacteriën. Het zijn levende gisten en bacteriën. Dat ze levend zijn is wellicht een vreemd idee, maar de bacteriën in onze buik zijn ook levend. Ons hele lichaam is opgebouwd uit levende cellen. De nuttige probiotica-bacteriën ondersteunen een gezonde darmvoering en helpen bij de afbraak van toxines. Het helpt dus in het opbouwen van een gezond immuunsysteem.

Vage klachten
Een meerderheid van de bevolking loopt rond met vage klachten. Vermoeidheid, diarree, rommelige darmen, misselijkheid; vaak ligt de basis van deze klachten in de buik. Door een disbalans kunnen er allerlei symptomen ontstaan die je belemmeren in het dagelijks leven. Een stoornis in het spijsverkeringskanaal, emotionele stress, slaapgebrek, gebruik van antibiotica, slechte voeding, omgevingsfactoren; er zijn veel redenen waarom je darmen in disbalans kunnen raken.

Probiotica is niets nieuws
Bij de geboorte neemt ieder mens via het geboortekanaal bacteriën mee van de ouders. Dit zijn slechte en goede bacteriën, die de darmflora perfect in balans houden. Probiotica levert de ondersteuning wanneer die balans is verschoven. Tegenwoordig is het supplement probiotica te verkrijgen in poedervorm, of als capsule. Gespecialiseerde merken als Orthiflor hebben jarenlange ervaring en kennis rondom micro-organismen. Zodoende hebben zij een zeer breed aanbod dat specifiek de darmflora kan ondersteunen. Yolac is een merk dat probiotica-poeder aanbiedt voor een herstel van gezondheid. Ook Ortholon en Orthomed behoren zijn betrouwbare merken waarmee de darmflora in evenwicht gebracht kan worden. Het gebruik van het probiotica-supplement:

– verbetert de gezondheid op effectieve wijze
– herstelt de darmflora
– versterkt het immuunsysteem, waardoor virussen en ziekteverwekkers worden tegengegaan
– ondersteunt het lichaam in het afvoeren van toxines
– bevordert de vitaliteit

 

Wenn in unserem Körper Antikörper produziert werden, dass die Wirkung der Schilddrüse beschleunigen, es ist Basedow-Krankheit genannt. Die Schilddrüse ist an der Vorderseite des Halses. Dies macht Hormone wie T3 und T4. Diese Hormone werden mit dem Blut zu den Geweben reagiert. Natürlich wird die Menge der Produktion von Schilddrüsenhormon, hängt von der Schilddrüse und der Hypophyse. Letztere reguliert entlang der Herstellung der Hormone. Die Hypophyse ist ein Organ in unserem Gehirn. Die Schilddrüse hat einen großen Einfluss auf den Stoffwechsel und die Herzfrequenz im Körper.

Die Symptome des Morbus Basedow

Es gibt viele gemeinsame Symptome von Morbus Basedow. Der Patient wird eine schnelle Klopfen erhalten. Sie können etwas Gewicht während dieser Zeit verlieren. Im Laufe der Zeit können Sie sehr müde. Ihr Körper wird mehr als sonst schwitzen. Sie leiden auch an Durchfall. Andere Symptome können als Augenschmerzen entstehen. kann entzündeten Augen werden. Sie werden in der Farbe rot. Sie können auch Tränen bekommen. auch können die Augen wölben. Auf der Grundlage dieser Beschwerden wird stellen wir eine Diagnose. Falls erforderlich, werden sie tun, auch einen Bluttest.

Basedow-Krankheit und Schwangerschaft

Basedow-Krankheit spielt auch eine wichtige Rolle während der Schwangerschaft. Dies ist in der Tat verantwortlich für die richtige Entwicklung des Gehirns eines neu geboren. Die Krankheit betrifft viele Menschen, vor allem Frauen mittleren Alters. Sie leiden an Morbus Basedow (oder andere Probleme mit der Schilddrüse) und Sie wollen, schwanger zu? Sprechen Sie mit Ihrem Arzt vor der Zeit. Sie können Ratschläge geben und sagen Sie mehr darüber. Da Basedow-Krankheit auch nach oder während der Schwangerschaft wieder auftreten sofort kann, ist klug, darüber nachzudenken, arrangieren Entbindungen. Auf diese Weise sind nicht gleich alle die Verantwortung in der ersten Woche, wie Sie wirklich von Graves leiden.

Die Behandlung von Morbus Basedow

Heute gibt es Medikamente, die für Morbus Basedow als Behandlung verschrieben werden. Diese sorgen dafür, dass die Produktion von Schilddrüsenhormon unter Kontrolle gehalten. Manchmal können diese Medikamente einige Nebenwirkungen wie Hautausschläge liefern. Die Behandlung wird noch einige Zeit in Anspruch nehmen. Nach der Behandlung muss es wieder eine Studie durchführen, um die Wirkung der Behandlung zu sehen. Medikamente haben in der Regel eine ziemlich gute Auswirkung auf Morbus Basedow. Die Hälfte der Patienten nach der Einnahme von Medikamenten geheilt werden. Es ist sehr wichtig, den Rat Ihres Arztes zu folgen.

 
2016,Beschädigen

Formen der Makuladegeneration
Die Makuladegeneration ist als trocken diagnostiziert (Nicht-neovaskulären) oder als Nass (neovasculaire) Krankheit. Neovaskuläre bezieht sich auf um die Makula das Wachstum neuer Blutgefäße in einem Gebiet, wo sie nicht sein soll. Makula-Degeneration kann auch ein Gefühl von brennenden Augen geben.

Die trockene Form ist häufiger als die feuchte Form, bei ca. 85 zu 90 Prozent der MD-Patienten sind trocken MD diagnostiziert. Die feuchte Form der Krankheit führt in der Regel zu schweren Sehverlust. Trockene Makuladegeneration (Nicht-neovaskulären) in einem frühen Stadium kann bei der Beschleunigung des Alterungsprozesses und der Ausdünnung der Makula Gewebe führen. Das Ausschalten Pigment in der Makula, oder eine Kombination der beiden Verfahren.
Die zentrale Vision ist am stärksten von Makuladegeneration betroffen.
Makula-Degeneration betrifft vor allem das zentrale System Vision "blinde Flecken" auftreten, wenn eine Person sieht gerade die Schaffung.
Trockene Makuladegeneration diagnostiziert wird, wenn gelbliche Flecken dort beginnen in und um die Makula zu akkumulieren. Es ist, dass diese Orte geglaubt, wo Schmutz von sich verschlechternden Gewebe ansammelt.

Schrittweise Verlust des zentralen Sehens System kann mit einem trockenen Makuladegeneration auftreten, aber in der Regel nicht so streng wie nass MD Symptome. jedoch, trockene MD wird mit Hilfe einer Reihe von Jahren geschaffen und kann langsam auf geographische Atrophie entwickeln (GA). GA ist ein allmählicher Abbau von Netzhautzellen, die schweren Sehverlust verursachen. Ophthalmologen empfehlen auch, dass trockene MD-Kranken eine Sonnenbrille mit UV-Schutz vor potenziell schädlichen Wirkungen der Sonne tragen. Sonnenbrillen können auch Symptome in einigen Fällen lindern.

 

Trockeneis. In der Medizin gibt es viel Gebrauch davon, Beispielsweise beim Transport von Organen. aber warum? Was macht Trockeneis so nützlich in der medizinischen und pharmazeutischen Industrie?

Trockeneis: die Eigenschaften

Wenn Sie es zum ersten Teil ist es sehr unwahrscheinlich klingt: Trockeneis. Doch es ist wirklich Trockeneis wie der Name schon sagt. Das Eis in der Tat wird aus Kohlendioxid, anstelle von Wasser ... Das Kohlendioxid wird unter hohem Druck nach der Expansion komprimierter. Wir sprechen von Trockeneis, weil das Kohlendioxid aus der festen Phase direkt in die Gasphase geht. Das Gas, das dann gebildet wird,, in Erfrischungsgetränken ist das gleiche Gas wie der Prick / Blasen.

Droogijs ist gifvrij, inert, onontbrandbaar, farblos, geschmacklos, inodorous, bacteriostatisch, fungizide und frei von Rückständen. Es kann daher für unter anderem perfekt sein, Kühlen und Einfrieren leicht genutzt. Trockeneis hat eine Temperatur von durchschnittlich -79 und schmelzen (nouja, in Bezug auf Trockeneis nennen Sie es "Sublimation") langsam. Erfahren Sie mehr über Trockeneis.

Trockeneis in Organtransport

In der medizinischen Welt (Krankenhäuser, Kliniken, usw.) und ist weit verbreitet und dankbar in die Biologie von Trockeneis als Kühlmittel verwendet,. So unter anderem Plasma, Menschliche Knochen und Organe (erhältlich für die Transplantation oder Forschung) und mikroskopischen Schnitten transportiert und transportiert unter Kühlung mit Trockeneis. Dasselbe ist in der pharmazeutischen Industrie für den Transport von temperaturempfindlichen Medikamenten wahr, Prüfung Präparate und Flüssigkeiten.

kurzum: neben Speisen und Getränken ermöglichen auch medizinische und pharmazeutische Produkte leicht, sicher und gut für die Kühlung mit Trockeneis,nl.

 

We hebben er allemaal wel eens last van, darmproblemen. We hebben iets verkeerds gegeten of hebben griep en krijgen last van diarree. Ook komt het voor dat de boel verstopt zit en dan spreken we van obstipatie. Er zijn in talloze middelen en drankjes op de markt waarbij gepretendeerd wordt dat ze uitstekend zijn voor onze stoelgang en onze darmflora, maar in eerste instantie zorgt een gezond eetpatroon er voor dat de kans op darmproblemen zo klein mogelijk is.

Darmonderzoek laten uitvoeren

Als de darmklachten langere tijd aanhouden is het raadzaam om de oorzaak van de darmklachten te achterhalen. Op advies van uw huisarts of een specialist kunt u een darmonderzoek laten uitvoeren (coloscopie). De huisarts zal u in dat geval doorverwijzen naar de specialist die vervolgens een uitgebreid darmonderzoek kan uitvoeren om de oorzaak van de darmklachten te achterhalen en vast te stellen van of er sprake is van een chronische darmaandoening. Met behulp van een flexibele slang, de coloscoop kan bijvoorbeeld de binnenkant van de dikke darm worden bekeken en onderzocht.

Verloop onderzoek van de darmen

De specialist die het darmonderzoek gaat uitvoeren zal u van tevoren uitgebreid informeren over het verloop van het onderzoek zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat er gaat gebeuren. Een dergelijk voorbereidend gesprek duurt gemiddeld tussen de vijftien en dertig minuten. Tijdens het darmonderzoek wordt er door de arts een coloscoop (flexibele slang) in de anus gebracht waarbij vervolgens de darmwand uitgebreid wordt onderzocht. Als de specialist poliepen aantreft in de darmen, dan is het mogelijk deze te verwijderen tijdens de inspectie. Om de binnenkant van de darm en de darmwand beter zichtbaar te maken wordt er lucht in de darmen geblazen, wat niet pijnlijk is maar wel een naar gevoel kan geven. Als het onderzoek achter de rug is, krijgt u de gelegenheid om even bij te slapen of te ontspannen.